Пътешествия из Барселона
English
info@friend-trips.com

Панорамна обиколка Барселона

4 часа

комбинирана с транспорт и пешеходна, екскурзовод на български език

ниво: лесно, подходяща за всички възрасти

комбинирай тази екскурзия с Готическият квартал, Рибарският квартал и олимпийското пристанище

informationЗаинтересовани сте от тази екскурзия и искате подробна инфрмация за условията и цените. Свържете се с нас


Какво ще видя по време на обиколката?


Саграда Фамилия (Sagrada Familia)

Саграда Фамилия или Свещеното Семейство започва да се строи през 1882 год., 1 година по-късно строежа е възложен на Антони Гауди. Геният на Модернизъм, Гауди, успява да завърши само едната от фасадите, обявена от ЮНЕСКО за паметник на културата. И до ден днешен храмът продължава да се строи по чертежите на Гауди. Казват, че строежът ще бъде завършен през 2026 год., по случай 100-годишнината от смъртта на Гауди. Барселонци са скептично настроени, и не вярват, че ще успеят да видят храма завършен.

Парка Гуел (Parc Güell)

Паркът Гуел е невероятна симбиоза между природата, архитектурата и градоустройството. Работата по него архитектът започва в края на 80-те години на XIX век. Резултатът е пресичащи се криволичещи пътеки, украсени с добре поддържани цветни лехи, несиметрични тунели. На входа туристите ги посреща пъстър гущер, смятан за една от най-известните скулптури в света.

Пасейдж де Грасия и Ябълката на Раздора (Passeig de Gracia, Manzana de la Discordia)

Булеварда Пасейдж де Грасия е служил за връзка между крепостния град Барселона и населеното място Грасиq. В момента на него се намират Coinstar online едни от най-модерните и луксозни магазини в света. Ябълката на раздора представлява естетическо съревнование между най-добрите представители на модернизма. А именно Луис Доменек и Монтанер, Джозеп Пуидж и Кадафалк и гения Антони Гауди. Едни от най-добрите представители на ябълката на раздора са къщите на Гауди: Каменоломната ( La Pedrera) и Къщата на въздишките (Casa Batllò).

Площад Испания (Plaza España)

Площад Испания е един от най-емблематичните площади в Барселона. Застроен е по случай Световното изложение през 1929 година. На него се намира и олимпийския пръстен, където се проведоха олимпийските игри през 1992 година.

Отговорете