Пътешествия из Барселона
English
info@friend-trips.com

Китайската Нова Година в Барселона

Китайската Нова Година в Барселна

Честването на Китайската Нова Година идва и в Барселона на 1 февруари с грандиозно шествие

Шествие Барселона
Шествие Барселона

Китайската Нова Година е най-голямото празненство за китайската общност по целия свят. Тази година в Барселона ще се празнува Китайската Нова Година с едно от най-пищните празненства досега чествани в града. За първи път ще участват всички китайски федерации и общности в Каталуня.

Главното празненство ще е в събота, 1 февруари в 12:00 часа в Jardins de la Indústria и ще започне с шествие, в което ще участват повече от 800 души. Продължението на фиестата ще е на площад Plaça Gaudí, където ще има демострация от китайския фолклор като например лъвове, дракони и маски. Към шествието също ще се присъединят и обичаи от каталунския фолклор castellers (човешките кули), gegants (гигантите) и diables (дяволите) . Празненството ще слее двете култури в една голяма фиеста.

Шествието ще приключи към 13:00 ч. на Plaça Gaudí, където до 14:30 ч. ще можем да се насладим на музикални спектакли, които включват традиционни танци от двете култури, бойни изкуства и castellers.

Каним ви да се включите в националния празник на Китай и да започнете Китайската Нова Година с много късмет. Според китайският календар това е 4712 год. и е годината на коня.

4712 г. на коня

4712 г. на коня

Източник: Time Out Barcelona

Отговорете