Пътешествия из Барселона
English
info@friend-trips.com

Готическият квартал (Barrio Gótico)

Готическият квартал (Barrio Gótico)

2 часа

tickпешеходна, екскурзовод на български език

tickниво: лесно, подходяща за всички възрасти

ideaкомбинирай тази екскурзия с Панорамна обиколка Барселона, Рибарският квартал и олимпийското пристанище

Заинтересовани сте от тази екскурзия и искате подробна инфрмация за условията и цените. Свържете се с нас

Какво ще видя по време на обиколката?


Катедралата на Барселона (La Catedral de Barcelona)

Построена през 1298 год. готическата катедрала на Барселона се намира в центъра на Барселона и готическият квартал, също е и една от портите към римският град Баркино (Barcino).

Площад Сант Джаумъ (Plaza Sant Jaume) и еврейският квартал

Площадът, който съвпада горе-долу с форумът по време на римският град Баркино, на него днес са разположени сградите на Кметството на Барселона и сградата на Управлението/ президентството на Каталуния.

Храмът на Август (Templo de August)

Построен е на най-високото място в римският град Баркино и се е простирал на римският форум. От храмът са запазени са само 4 колони.

Кралският площад (Plaza del Rei)

Кралският дворец, където кралете от Каталунско-арагонската посрещат Христофор Колумб. Тук се намира и историческият музей на Барселона и сградата, където до преди няколко години се помещаваше архивът на арагонската корона.

Рамбла (La Rambla)

Най-посещаванта улица в Барселона. Тя свързва римският град/готическият квартал с квартала Равал или китайският квартал, където живеят над 100 националности. На тази улица се намира известният пазар Ла Бокерия (La Boqueria) и чешмата, където ФК Барса празнува своите титли.

Чешмата Каналетас (Font de Canaletes)

Задължителна спирка за всеки турист е тази чешма. Феновете на Барса тук празнуват своите титли на любимият си отбор. Легендата разказва също, че ако пиете от тази чешма, то задължително ще се върнете един ден в Барселона.

Централният площад (Plaza Real)

Всеки един град в Испания притежава този вид затворен площад, Барселонският се отличаваа със своите палми характерни за Средиземноморието.

Отговорете